documentaire op donderdag:annie m.g. schmidt

Inleiding door Joke Linders

Let op! Deze documentaire wordt bij deBuren vertoond:

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Donderdag 27 maart 2014 – 18:00

Film en introductie in het Nederlands

Wie is er niet voorgelezen uit klassiekers als Jip en Janneke en Het Fluitketeltje? In 1992 werd de vierdelige documentairereeks Annie M. G. Schmidt(regie: Ben Sombogaart) uitgezonden, over het leven en werk van de gelijknamige Nederlandse schrijfster. In het kader van de jeugdboekenweek vertonen we het deel waarin haar veelzijdige en meermaals bekroonde oeuvre centraal staat. De documentaire wordt ingeleid door Joke Linders

Joke Linders (foto) promoveerde in 1999 op een proefschrift over het schrijverschap van Annie M.G. Schmidt: Doe nooit wat je moeder zegt (verkrijgbaar als e-book). In 2003 publiceerde zij Ik bof dat ik een kikker ben. Leven en werk van Max Velthuijs. In 2011 verscheen haar biografie van Han G. Hoekstra, die ze samen met Janneke van der Veer schreef.

Linders was ook een van de prijswinaars in het project Trage Post waarbinnen tientallen grootouders trage brieven aan hun kleinkinderen schreven. De brieven worden pas in 2030 bezorgd. Linders schreef aan haar kleindochter Anna Johanna over het allermooiste wat er is: kinderboeken!

De brief die Joke Linders voor het project schreef vormde de inspiratie voor het boekje Trage post voor Anna Johanna, een bundeling van brieven over boeken, geschreven voor Linders’ kleindochter.

 

 

Over joke

Joke Linders is biograaf, docent, consulent en recensent van (kinder)literatuur
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.