Boeken

An Rutgers van der Loeff, een biografie (199o)

De Goede Kameraad. Honderd jaar kinderboeken (1991) over de geschiedenis van Van Holkema & Warendorf met Toin Duijx.

Liedjes met een hoepeltje erom, de meest gezongen kinderliedjes van dit moment (1994) met Toin Duijx.

Het ABC van de jeugdliteratuur (1995) van Joke Linders, Jos Staal, Herman Tromp, Jacques Vos

Doe nooit wat je moeder zegt. Annie M.G. Schmidt, de geschiedenis van haar schrijverschap (1999)

Alle liedjes met een hoepeltje erom, de meest gezongen kinderliedjes van dit moment in tekst, muziek en beeld (2002)

Ik bof dat ik een kikker ben. Leven en werk van Max Velthuijs (2003)

Encyclopedie van de jeugdliteratuur (2004) van Jan van Coillie, Joke Linders, Selma Niewold, Jos Staal.

Dick Bruna (2006) rijk geillustreerde biografie van Joke Linders, Koosje Sierman, Ivo de Wijs, Truusje Vrooland Løb.

Bespottelijk maar aangenaam – De biografie in Nederland (2007), spraakmakende artikelen uit vijftien jaar Biografie Bulletin met Arjen Fortuin.

Witte zuster in donker Afrika. Portret van een boerenfamilie (2008), biografische roman.

Ik hou zo van de Gouden Boekjes – Het verhaal van de Gouden Boekjes in Nederland (2010)

Han G. Hoekstra – biografie van Joke Linders en Janneke van der Veer (2011), uitgave van Ambo (zie ook http://www.amboanthos.nl/NF_Result_auteur.asp?A_Id=399)

Aidan Chambers, Leespraat, vertaald door Joke Linders. nbd biblion (2011)

Hoera, we gaan naar Artis. Met verhalen  en versjes van Annie M.G. Schmidt, Hans Hagen, Midas Dekkers, Bibi Dumon Tak en vele anderen. Samenstelling en inleiding Joke Linders, Rubinstein (2013)

Trage post voor Anna Johanna, twaalf brieven van een grootmoeder aan haar kleindochter over de boeken die een beslissende invloed hadden. Schaep 14 (2014)

Tussen ganzenveer en telefoon – drie voormoeders uit Amsterdam. Over het leven van drie generaties vrouwen uit de negentiende eeuw, alledrie ingetrouwd met een Van Wayenburg, makelaars in koffie, schepen, huizen en geld. Hoe zag het leven van deze vrouwen eruit? Op basis van documenten, rekeningen, foto’s en schilderijen.  Schaep14 (2015)

Golfslag – Van Wim Hofman naar Ed Leeflang en terug. Fragmenten uit de brieven die Wim Hofman en Ed Leeflang gedurende veertien jaar aan elkaar schreven, gekozen en bijeengebracht door Joke Linders, met een inleiding van Anton Korteweg. Schaep14 (2016)

Het ABC van Annie MG – Van de A van Abeltje tot de Z van Ziezo van Joke Linders met bijdragen van Wim Brands, Henk van Gelder, Wilfred Takken, Ivo de Wijs en Truusje Vrooland. Meulenhoff (2016)

Geversstraat 25 – Opgroeien in Oegstgeest. In deze kroniek zoekt Joke Linders die ooit Joke Nouwens heette, naar wie of wat haar vormde. Het geboren zijn in oorlogstijd, het middenstandsmilieu van de jaren vijftig, de verstikkende regels van de katholieke kerk, het opvoedingsklimaat, het gezin waarin ze opgroeide, de boeken die ze las en nog veel meer. Een persoonlijk tijdsdocument. (2018) Zie ook de rubriek Nieuws voor een bespreking van Geversstraat 25 door Jan Paul Hinrichs in De Parelduiker van 2019/1