Geversstraat 25 – Opgroeien in Oegstgeest

Op 11 november 2018  verscheen bij uitgeverij Schaep14 Geversstraat 25 – Opgroeien in Oegstgeest. In deze kroniek zoekt Joke Linders die vroeger Joke Nouwens heette, naar wie of wat haar vormde. Het geboren zijn in oorlogstijd, het middenstandsmilieu van de jaren vijftig, de verstikkende regels van de katholieke kerk, het opvoedingsklimaat, gezin en de omstandigheden waarin ze opgroeide, de boeken die ze las en nog veel meer. Een persoonlijk tijdsdocument.

In de tweede of derde klas van de middelbare school bejubelde mijn leraar Nederlands de Muze-reeks van de CPNB. Onder de indruk van zijn enthousiasme toog ik naar de Rijnlandse boekhandel in Oegstgeest om er van mijn zakgeld De muze vertelt aan te schaffen. De koning te rijk voelde ik me. Zeventig jaar later mag ik in diezelfde winkel de kroniek van mijn jeugd presenteren. Geverstraat 25 – Opgroeien in Oegstgeest van Joke Linders, 152 pp, ISBN 9789082947007, € 15,00 kunt u bestellen via uw plaatselijke boekhandel, via info@schaep14.nl, 023 5490541 of www.boekenroute.nl.

Op de plaats van de huidige Gevershof bouwde mijn vader in 1933 woning, winkel en werkplaats Radio, Televisie en Elektro-Technisch Bureau J.L.Nouwens.

re

Over joke

Joke Linders is biograaf, docent, consulent en recensent van (kinder)literatuur
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.